El passat dia 29 de desembre, es van presentar els dos primers títols de la col·lecció del conillet Benet a la llibreria La Tralla de Vic. L’acte va comptar amb la presència de Christian Inaraja, il·lustrador i creador del conillet, Montse Ginesta, editora, i Gina Clotet, contacontes.

Aquesta és la crònica que en va fer el setmanari El 9 Nou:

L’il·lustrador vigatà Christian Inaraja presenta els dos primers llibres del conillet Benet
28335
Aquest personatge, creat per Inaraja, és el protagonista d’una nova col·lecció de llibres infantils, adreçats a nens i nenes d’entre 0 i 5 anys. Els dos primers títols , “El conillet Benet a la cuina” i “El conillet Benet fa de mecànic”, es van presentar dissabte a la llibreria La Tralla.
El conill va néixer fa dos anys, quan Publicacions de l’Abadia de Montserrat es va posar en contacte amb Inaraja per crear un personatge emblemàtic per a la revista infantil que acabaven d’estrenar, Piu Piu. Ara, el conillet Benet ja té una col·lecció de llibres pròpia, i la intenció de l’editorial és publicar-ne de quatre a sis volums nous cada any. De fet, ja s’han anunciat els dos propers volums. Els llibres es caracteritzen per ser molt diàctics, tan en els dibuixos com en els breus textos.

Christian Inaraja, que fa anys que no viu a Vic, és el cap del Departament d’Il·lustració de l’Escola d’Art Illa de Sabadell, vicepresident de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya i membre del comitè executiu del Consell Català per al Llibre Infantil i Juvenil. Paral·lelament, en el camp del cinema, també és codirector del Festival Europeu de Curtmetratges de Cambrils i Reus.